Kundcase

Nedan hittar du ett urval av några av våra kunders lösningar, kanske kan det ge inspiration till hur du kan använda dynamiska QR-koder i just din verksamhet. Har du en helt egen idé om hur en lösning skulle se ut för er? Tveka inte att kontakta oss för en diskussion.

QR-kod på varje balpress

Orwak, som är en världsledande aktör inom komprimeringsutrustning, använder QR-koder på alla nya maskiner som tillverkas i deras fabrik i Sävsjö.

På varje maskin appliceras en unik QR-kod som vid scanning, baserat på maskinens serienummer, ger användaren tillgång till den specifika editionen och språkversionen av användarmanualen och om det finns tillgängligt för den modellen, länk till korta instruktionsvideor.

Hultafors Tumstocksfabrik

Hultafors Tumstocksfabrik grundades 1883. Att arbeta långsiktigt är viktigt och detta gäller även när man använder sig av QR-koder. Med dynamiska QR-koder skapar man inte bara långsiktighet utan man ger kunden ett mervärde, detta genom att tillhandahålla instruktionsfilmer, manualer och instruktioner via en QR-kod på produktförpackningen. Med dynamiska QR-koder och egen domän har man säkrat en livslängd framåt som varar i ytterligare minst 130 år.  

Kährs använder QR-koder i sin marknadsföring

Genom att använda en QR-kod i sina annonser kan Kährs snabbt leda konsumenten vidare in till hemsidan och en speciell landningssida, förutom detta får man också en mätbarhet i annonseringen. Genom att använda olika QR-koder i de olika annonserna får man också en mätbarhet i hur bra eller framgångsrika annonserna är gentemot varandra.

Hotell Hulingen

I musikmetropolen Hultsfred finns musikhotellet Hulingen. Här kan du bo i din favoritartists rum och få tillbaka festivalkänslan. På rummet finns en QR-kod för varje artist och genom att scanna QR-koden får du information om när artisten var i Hultsfred, ett videoklipp från framträdandet och givetvis utvalda Spotify-låtar. 

Dackarna

Elitserielaget i speedway Dackarna har använt sig av biljettsystem med QR-koder under många år. Via CMS-systemet har man full koll på alla QR-biljetter som är scannade, dessutom kan inga biljetter kopieras och scannas fler än en gång. Förutom att använda det på entrébiljetter, funktionärer och VIP så har man till i år valt att sälja online via TicketPay. Detta innebär att man med en digital QR-biljett kan passera entrén enkelt och smidigt.  

Hagby Ekopark

SÖRAB har skapat en lösning där du kan lyssna på spännande berättelser om Ekoparken i din egen mobil. Längs en slinga i parken har det placerats ut skyltar med QR-koder, allt du gör är att scanna QR-koden med din mobil så kan du höra berättelserna. Totalt finns det nio berättelser med information om parken, djurlivet och växter du kan se här. Du får också lära dig mer om hur man arbetar på Hagby återvinningsanläggning och vad som gömmer sig under dina fötterna när du står i parken.

PEAB

PEAB skapar ordning och reda genom att applicera unika QR-koder på handverktyg och maskiner. QR-koden aktiveras genom första scanningen där man anger modell, produktgrupp, tillverkare och serienummer. I backend kompletterar man med manualer, instruktionsfilmer och inköpskvitto. En användare av maskinen kan genom scanning ta del av den tilldelade informationen samt göra felanmälan. Serviceverkstaden kan sedan läsa av felmeddelande, åtgärda fel och återrapportera. I backend har man full översikt över alla verktyg och maskiner och dess status, dokumentation och servicehistorik.

Alla företag behöver QR-koder

Oavsett om du är ett större eller mindre företag eller organisation så är det viktigt att man använder sig av dynamiska QR-koder på ett professionellt sätt. Vi levererar skräddarsydda lösningar som effektiviserar och underlättar er vardag. Bland våra kunder finns allt från den lilla firman till börsnoterade.

Vill du ha hjälp att använda QR-koder på ett professionellt sätt? Kontakta oss och berätta om din idé.

CARL-ANTON JOHANSSON
Telefon: 070 563 12 04
carl.anton@myqr.se

+ =  

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår