Kundcase

Här hittar du ett urval av våra kunder och genomförda kundprojekt. Kanske kan det ge inspiration till hur du kan använda QR-koder i din verksamhet. Faktum är att alla våra kontakter brukar starta med just en fundering på lösning som förenklar eller förbättrar en befintlig process. Kontakta oss gärna och berätta om din idé.

QR-kod på varje balpress

Orwak, som är en världsledande aktör inom komprimeringsutrustning, använder QR-koder på alla nya maskiner som tillverkas i deras fabrik i Sävsjö.

På varje maskin appliceras en unik QR-kod som vid scanning, baserat på maskinens serienummer, ger användaren tillgång till den specifika editionen och språkversionen av användarmanualen och om det finns tillgängligt för den modellen, länk till korta instruktionsvideor.

Produktmärkning med QR-koder på möbler

Genom att använda oss av helt unika QR-koder på varje tillverkad produkt kan vi ge konsumenten helt anpassad information. Via vårt affärssystem tillför vi produktinformation som exempelvis träslag, tygvariant, färg/bets mm men även produktinformation och skötselanvisningar . På detta sätt gör vi det enkelt och smidigt för oss och konsumenten att kunna komplettera eller renovera möbler med exakt rätt material. Vi ser många spännande och intressanta utvecklingsidéer framöver som kan vara ytterligare affärsutvecklande för oss.

Magnus Eriksson,
Gärsnäs AB

More Activities

För oss har tjänsten skapat två stora fördelar. Den ena är effektiviseringen i form av tidsbesparing för både oss och kunden. Man scannar QR-koden på den snöskoter man verkligen ska hyra, får upp eventuella skador som redan finns och kunden kan läsa och godkänna villkor digitalt. Vid eventuella tillbud har vi historik till varje snöskoter eller kajak och det är lätt att följa upp och ta betalt i efterhand för exempelvis reparationer.

Anders Möller,
VD och grundare More Activities

Hultafors Tumstocksfabrik

Hultafors Tumstocksfabrik grundades 1883. Att arbeta långsiktigt är viktigt och detta gäller även när man använder sig av QR-koder. Med dynamiska QR-koder skapar man inte bara långsiktighet utan man ger kunden ett mervärde, detta genom att tillhandahålla instruktionsfilmer, manualer och instruktioner via en QR-kod på produktförpackningen. Med dynamiska QR-koder och egen domän har man säkrat en livslängd framåt som varar i ytterligare minst 130 år.  

Hagby Ekopark

SÖRAB har skapat en lösning där du kan lyssna på spännande berättelser om Ekoparken i din egen mobil. Längs en slinga i parken har det placerats ut skyltar med QR-koder vid olika miljöer där du scanna QR-koden med din mobil och kan lyssna på berättelserna från respektive omgivning. Totalt finns det nio berättelser med information om parken, djurlivet och växter du kan se här. Du får också lära dig mer om hur man arbetar på Hagby återvinningsanläggning och vad som gömmer sig under dina fötterna när du står i parken.

PEAB

PEAB skapar ordning och reda genom att applicera unika QR-koder på handverktyg och maskiner. QR-koden aktiveras genom första scanningen där man anger modell, produktgrupp, tillverkare och serienummer. I backend kompletterar man med manualer, instruktionsfilmer och inköpskvitto. En användare av maskinen kan genom scanning ta del av den tilldelade informationen samt göra felanmälan. Serviceverkstaden kan sedan läsa av felmeddelande, åtgärda fel och återrapportera. I backend har man full översikt över alla verktyg och maskiner och dess status, dokumentation och servicehistorik.

Kährs använder QR-koder i sin marknadsföring

Genom att använda en QR-kod i sina annonser kan Kährs snabbt leda konsumenten vidare in till hemsidan och en speciell landningssida, förutom detta får man också en mätbarhet i annonseringen. Genom att använda olika QR-koder i de olika annonserna får man också en mätbarhet i hur bra eller framgångsrika annonserna är gentemot varandra.

Målilla El

Ett vanligt problem som jag tror många andra har också är att veta var all tillfällig utrustning är. Det kan vara allt från stegar, säkerhetsselar, speciella handverktyg med mera. Tidigare noterade vi detta på en tavla men många gånger missades det och vi visste inte alltid vem som hade vad och var utrustningen befann sig. Med MyQR Boka har vi full koll på all utrustning som går in och ut från vårt lager. Det som jag gillar mest med systemet är att det är så enkelt att komma igång, med färdiga QR-kodsetiketter installerade jag detta på ett kick. Sedan var det superenkelt för våra montörer att komma igång, ingen extra utrustning behövs förutom en vanlig mobiltelefon.

Maria Lundgren,
Målilla El

Hotell Hulingen

I musikmetropolen Hultsfred finns musikhotellet Hulingen. Här kan du bo i din favoritartists rum och få tillbaka festivalkänslan. På rummet finns en QR-kod för varje artist och genom att scanna QR-koden får du information om när artisten var i Hultsfred, ett videoklipp från framträdandet och givetvis utvalda Spotify-låtar. 

Dackarna

Elitserielaget i speedway Dackarna har använt sig av biljettsystem med QR-koder under många år. Via CMS-systemet har man full koll på alla QR-biljetter som är scannade, dessutom kan inga biljetter kopieras och scannas fler än en gång. Förutom att använda det på entrébiljetter, funktionärer och VIP så har man till i år valt att sälja online via TicketPay. Detta innebär att man med en digital QR-biljett kan passera entrén enkelt och smidigt.  

Vill du ha hjälp att använda QR-koder på ett professionellt sätt? Kontakta oss och berätta om din idé.

MIKAEL LARSSON
Telefon: 070 287 08 66
mikael@myqr.se

+ =  

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår