Här är en sammanställning av de vanligaste frågorna om QR-koder tillsammans med svar

Har du funderingar kring QR-koder? vi har samlat ihop 8 vanliga frågor och svar kring QR-koder.

1. Vad är en QR-kod?

En QR-kod, förkortning för Quick Response-kod, är en tvådimensionell streckkod som innehåller en svart-vit kvadratisk matris. Den uppfanns ursprungligen av Masahiro Hara år 1994 för att spåra komponenter för biltillverkningsföretaget Denso Wave. Idag kan du skapa gratis QR-kodmönster som lagrar olika typer av information, såsom webbadresser, telefonnummer och e-postadresser. Användare kan skanna dem med en smartphonekamera eller en QR-kodläsarapp.

 

2. Hur fungerar en QR-kod?

QR-koder kodar information med en kombination av svarta och vita rutor arrangerade i ett specifikt mönster. När en användare skannar en QR-kod med en kompatibel enhet eller en app från tredje part, fångar kameran kodens bild. Avkodningsmjukvaran analyserar mönstret för att extrahera den kodade datan. De kan använda data för att visa text, öppna en webbplats, spara kontaktuppgifter eller utföra andra utsedda åtgärder.

 

3. Vilken typ av information kan jag lagra i en QR-kod?

QR-koder kan lagra en mängd information: vanlig text, webbadresser till webbsidor, e-postadresser, telefonnummer, autentiseringsuppgifter för wifi-nätverk, kalenderhändelser, länkar för nedladdning av appar och mycket mer. Du kan också använda dem för avancerade funktioner som att lagra vCard-kontaktuppgifter, platskoordinater eller till och med Bitcoin-betalningsinformation. Mängden data som en QR-kod kan innehålla beror på kodens version och typ.

 

4. Hur skiljer sig en QR-kod från en streckkod?

QR-koder och streckkoder har liknande syften men skiljer sig åt i mängden och typen av data de kan lagra. Streckkoder är endimensionella och består av vertikala linjer av varierande tjocklek. De innehåller främst numeriska eller alfanumeriska data och används ofta för lagerhantering och produktidentifiering.

 

5. Hur kan QR-koder användas i marknadsföringssyfte?

QR-koder är ett kraftfullt verktyg för marknadsföring. Du kan använda dem för att:Länka till produktinformation eller kampanjsidor.Erbjuda rabatter eller specialerbjudanden.Samla in kundfeedback.Få människor att prenumerera på nyhetsbrev.Visa upp videopresentationer eller produktguider.Skapa interaktiva reklamkampanjer.

 

6. Hur kan QR-koder användas för e-handel?

Inom e-handel kan QR-koder användas för att:
- Länka direkt till produktsidor.
- Erbjuda snabb incheckning och betalning i butiker.
- Ge kunder möjlighet att spåra sina beställningar.
- Dela produktrecensioner och betyg.
- Ge information om produktsammansättning eller ursprung.

 

7. Hur skapar jag en QR-kod?

Du kan enkelt skapa QR-koder med hjälp av en pålitlig QR-kodgenerator.
Välj den typ av information du vill lagra (till exempel en webbadress eller kontaktuppgifter), ange den och generera din QR-kod. Det finns många onlineverktyg och appar som gör detta enkelt och snabbt, den mest använda sidan för att skapa QR-koder i Sverige är skapaqrkod.nu.

 

8. Hur skannar jag en QR-kod med min smartphone?

För att skanna en QR-kod, öppna din smartphonekamera och rikta den mot koden. Om din kamera inte automatiskt identifierar koden, använd en QR-kodläsarapp från din appbutik.

Vi på MyQR tillhandahåller en kostnadsfri och snabb app som heter just MyQR.

Länk till Google play för att ladda ner QR-läsaren MyQR

Länk till App store för att ladda ner QR-läsaren MyQR

Vill du ha hjälp att använda QR-koder på ett professionellt sätt?
Kontakta oss och berätta om din idé.

CARL-ANTON JOHANSSON
Telefon: 070 563 12 04
carl.anton@myqr.se

+ =