Så här håller Semi El koll på verktygen med QR-koder.

-En del av vår verksamhet består av att våra montörer använder tillfällig utrustning som exempelvis stegar, byggcentraler och en del handverktyg. Ett problem vi stötte på i vår vardagliga verksamhet är att vi inte hade koll på var utrustningen fanns och vem som hade den. Med vårt nya in- & utcheckningssystem med QR-koder har vi nu full koll på all utrustning. En av fördelarna är bland annat att våra montörer ute på fältet också kan skifta ägare på utrustningen – vilket gör det smidigt och enkelt för våra montörer. Vi räknar med att systemet redan har gett oss stora besparingar i inköp av utrustning och framförallt besparing i tid då vi inte längre behöver leta efter grejerna säger Jesper Jansson på Semi El.

Fokus på kunder istället för att leta utrustning

Äntligen kan vi lägga mer fokus på att hitta nya kunder istället för att lägga tid på att lokalisera våra verktyg och hjälpmedel. Innan vi körde igång vårt system med QR-koder var det mycket tid som gick åt till att ringa runt och leta efter verktyg. Med vårt QR-system kan vem som helst på företaget enkelt logga in och få en överblick över var utrustningen befinner sig och vem som har vad utlånat.

Det har också blivet ett större ansvarstagande hos medarbetarna då de ansvarar för att utrustningen blir scannad både vid utlåningstillfället och vid återlämning av utrustningen. Andra fördelar med systemet är att vi nu också enkelt kan ha koll på kalibreringen på de mätinstrument vi har, detta underlättar arbetet och medarbetarna kan själva säkerställa att utrustningen har en giltig kalibrering.

MyQR har också varit lyhörda för våra önskemål och vi har gjort flera specialanpassningar som både varit önskvärda och nödvändiga för just vår verksamhet, något som jag tänker fler kan ha behov av säger Jesper Jansson på Semi El AB.

Läs mer om systemet MyQR Boka här >>>

Vill du ha hjälp att använda QR-koder på ett professionellt sätt?
Kontakta oss och berätta om din idé.

MIKAEL LARSSON
Telefon: 070 287 08 66
mikael@myqr.se

+ =