Säkra och långsiktiga QR-koder

Se till att din QR-satsning är både säker och långsiktigt, vi reder ut begreppen och hjälper dig till rätt lösning.

På MyQR får vi mycket frågor kring säkerhet och långsiktighet kring QR-koder.

Att skapa en statisk QR-kod är inget problem då den alltid innehåller den information som den är "programmerad" med.

När man börjar använda sig av dynamiska QR-koder finns det ett antal saker att tänka på.

Då en dynamisk QR-kod endast är en "sluss" för att skicka dig vidare till önskad plats är det viktigt att du tänker till på hur länge du tänkt att ha dina QR-koder levande. Att ha ett abonnemang för dynamiska QR-koder är bra så länge du har abonnemanget och så länge leverantören finns och existerar. 

Vad händer om min leverantör av dynamiska QR-koder försvinner eller avslutar sin verksamhet?

Eftersom du inte har någon kontroll på "slussen" så kan i stort sett vad som helst hända, i bästa fall slutar QR-koden helt enkelt att fungera, i värsta fall kan QR-koden leda till något innehåll som du inte önskar.

Hur kan jag skydda mina dynamiska QR-koder?

I den tjänst som vi på MyQR erbjuder finns möjlighet att koppla en egen domän till den så kallade "slussen". Detta innebär att man antingen använder en subdomän till sin vanliga domän typ qr.mindomän.se eller att man helt enkelt registrerar en domän som ni äger, exempelvis qrmindomän.se På detta sätt kommer ni alltid ha kontroll på de länkar som skapas som dynamiska QR-koder, ni kan alltid ta kontroll på länkarna och ni kan också byta leverantör av dynamiska QR-koder.

I vilket land hanteras mina dynamiska QR-koder?

Detta beror mycket på leverantören men många av leverantörerna är utländska sajter och då hanteras informationen också i dessa länder.

Har man behov av, eller är tvungen att hantera informationen i Sverige så är MyQR Go att rekommendera då dess information hanteras och ligger i Sverige.

  • Säkra och dynamiska QR-koder

Vill du ha hjälp att använda QR-koder på ett professionellt sätt?
Kontakta oss och berätta om din idé.

MIKAEL LARSSON
Telefon: 070 287 08 66
mikael@myqr.se

+ =