QR-kodslösning för besöksmål & turism

Ett besöksmål kan vara en plats mitt i skogen, det kan vara ett hus i en hembygdspark, eller objekt på ett museum. En kod kan placeras vid varje besöksmål eller objekt.  

Genom att placera en QR-kod på t.ex. ett besöksmål vinner du många fördelar. Besökaren kan själv välja på vilket språk som informationen skall presenteras, man kan komplettera med filmsekvenser och bilder. Varför inte låta besökaren själv direkt interagera genom att lämna synpunkter eller komplettera med information kring besöksmålet eller objektet.

Fördelar

  • Fungerar dygnet runt
  • Kräver ingen personal
  • Enkelt att använda
  • Utöka innehåll efter hand
  • Låt användaren läsa, titta och lyssna
  • Statistikuppföljning

Kundreferenser

Hagby Ekopark

SÖRAB har skapat en lösning där du kan lyssna på spännande berättelser om Ekoparken i din egen mobil. Längs en slinga i parken har det placerats ut skyltar med QR-koder vid olika miljöer där du scanna QR-koden med din mobil och kan lyssna på berättelserna från respektive omgivning. Totalt finns det nio berättelser med information om parken, djurlivet och växter du kan se här. Du får också lära dig mer om hur man arbetar på Hagby återvinningsanläggning och vad som gömmer sig under dina fötterna när du står i parken.

Hotell Hulingen

I musikmetropolen Hultsfred finns musikhotellet Hulingen. Här kan du bo i din favoritartists rum och få tillbaka festivalkänslan. På rummet finns en QR-kod för varje artist och genom att scanna QR-koden får du information om när artisten var i Hultsfred, ett videoklipp från framträdandet och givetvis utvalda Spotify-låtar.

Vill du ha hjälp att använda QR-koder på ett professionellt sätt? Kontakta oss och berätta om din idé.

MIKAEL LARSSON
Telefon: 070 287 08 66
mikael@myqr.se

+ =  

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår